Wednesday, 14 December 2011

DEBAT HUDUD PAS YANG PANJANG part I 06



    • Adam Kamal inilah contoh negara Islam yang dipraktikkan oleh Baginda Rasulullah SAW..renungilah kata-kata Sultan Brunei itu.."..kita sudah pun cukup segala-galanya..ada kemampuan..dan ada kuasa untuk melaksanakannya.."..negara kita Malaysia, belum lagi mencapai tahap seperti yang Baginda Sultan Brunei katakan.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.07 ptg · 
    • Fasriana Hashim OK, jwb soklan sy: kita xde kuasa sbb..?? dan kita xde kemampuan sbb..?? dan akan muncul suasana kondusif bila...<--sila sambung.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.12 ptg ·  ·  1
    • NeNek Petani sbb... undag2 suruhanjaya reid ditegakkan UMNO.. dan hukum hudud ditakut2kan....
      pada 10hb Disember pukul 8.13 ptg ·  ·  1
    • Adam Kamal sila sambung? saudari Fasriana Hashim, sambungkanlah hujah saudari sendiri..nampak gaya saudari lebih tahu apa jawapannya.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.14 ptg · 
    • Fasriana Hashim hahahaha~~~ ko ni, dari smalam merry go round ler - adoi-
      pada 10hb Disember pukul 8.15 ptg ·  ·  1
    • Adam Kamal erk? emosi lagi.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.15 ptg · 
    • Fasriana Hashim dari smalam sampai arini, sok pg pun takkan ada ler jawapannya tu.. spinning gasing tol.. balik2 emosi..emosi..emosi.. dah takde idea lain nak selamatkan diri.. kuikuikui..
      pada 10hb Disember pukul 8.16 ptg ·  ·  2
    • Adam Kamal saudari belum menyambung hujah persoalan saudari ajukan..saya tengah menunggu apa jawapannya.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.17 ptg · 
    • Bedraggled Kramer bkn dari semalam..mmg die ulamak besa..pendapat org lain xbley pakai..
      pada 10hb Disember pukul 8.18 ptg melalui mudah alih ·  ·  2
    • Atika Murni Zulfikar ‎...aduhhhhaiii!
      pada 10hb Disember pukul 8.18 ptg ·  ·  2
    • Fasriana Hashim kikiki~~ ko dah kering idea, ko kasik pusing soh aku jawab laks.. betul ler BED, buang karan..! cenggini org pun ada.. zzzzzzzz
      pada 10hb Disember pukul 8.20 ptg ·  ·  1
    • Atika Murni Zulfikar O_o bosan atika dr pagi sampai mlm asyik itu ke itu...!
      pada 10hb Disember pukul 8.21 ptg ·  ·  1
    • Adam Kamal hahahaha.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.21 ptg · 
    • NeNek Petani Jika undang-undang kufur yang sama, boleh (dan telahpun) diterapkan untuk semua penduduk Malaysia dengan keadaan masyarakatnya yang majmuk, kenapa pula undang-undang Islam tidak boleh? kan ada org islam kan negara ni... kenapa undang2 kufur bole dibuat kat org islam... tapi undang2 islam x bole pula dibuat kat org islam sendiri..?? inilaa yg dikatakan x adil.. encik adam kamal.. ^__^
      pada 10hb Disember pukul 8.22 ptg ·  ·  2
    • Bedraggled Kramer bab tu la aku block
      pada 10hb Disember pukul 8.23 ptg melalui mudah alih ·  ·  3
    • Atika Murni Zulfikar ye2..btol2 sesgt tuh.
      pada 10hb Disember pukul 8.23 ptg ·  ·  1
    • Muhammad Harith Alif Lantak puak kapiaq tak kena potong tangan. Kalau depa tak peluk Islam sebelum maut kena tauk dlm neraka awai2 lagi. Sapa kata hukum Islam tak sesuai laksana taubat la. Depa pikiq depa lagi pandai lagi dr tuhan
      pada 10hb Disember pukul 8.23 ptg melalui mudah alih ·  ·  2
    • Fasriana Hashim nanti bila ALLAH tanye nape x jalan apa yg termaktub dlm Quran, buleh ler bg jawapan bocor ni: sbb tak kondusif..! :)
      pada 10hb Disember pukul 8.24 ptg ·  ·  2
    • Bedraggled Kramer kikiki..kat mahkamah akherat ade bhsa englir ke
      pada 10hb Disember pukul 8.26 ptg melalui mudah alih ·  ·  1
    • NeNek Petani adam kamal sedarlaa... sedarlaa.. sedarlaa kamu ni dh kene brainwash dgn kata2 indah UMNO... nenek ade tgk kat blog pro UMNO... apa yg kamu kata tu mmg sebijik dgn apa yg diaorg ckp.. kamu ni cedok dr sana ke..?? copy paste..? dh tentu pemimpin UMNO tu jahil agama.. yg pi blaja dgn diaorg buat apa.. nnti bole sesat tau..
      pada 10hb Disember pukul 8.26 ptg ·  ·  1
    • Atika Murni Zulfikar ‎**azan2, dah..jom kita semua mendirikan solat.
      pada 10hb Disember pukul 8.27 ptg ·  ·  4
    • NeNek Petani time kasih atika.. utk peringatan tuu..
      pada 10hb Disember pukul 8.27 ptg ·  ·  1
    • Muhammad Harith Alif Ada org tak yakin ngan hukum Allah pa nak jadi ni. Sapa yg pertikai walau satu ayat dlm quran kufur la jawabnya. Pi tanya jamil khir ngan mashitah kalau tak caya
      pada 10hb Disember pukul 8.27 ptg melalui mudah alih ·  ·  1
    • Atika Murni Zulfikar ‎*yer, sama2. Cukup2, byk sgt info2 dari pemikiran org2 bijak pndai dr group ni. nk g solat isyak, bye.'
      pada 10hb Disember pukul 8.28 ptg ·  ·  3
    • Adam Kamal apabila kita tidak berkuasa dan tiada kemampuan untuk melaksanakannya, adakah kita dikira berdosa? saudari Fasriana Hashim, tolonglah..saudari tidak mengetahui keadaan Allah tanya itu macam mana..tak perlu memandai mencipta soalan disandarkan pula soalan itu sebagai soalan Allah Taala..itu bukan soalan Allah, itu adalah soalan ciptaan saudari sendiri.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.29 ptg · 
    • Nur Amalin Loni BULETIN UTAMA jadi BULETIN UMNO doh..
      pada 10hb Disember pukul 8.30 ptg ·  ·  1
    • Fasriana Hashim mmg ler sy yg aju soklan tu.. dak skolah tadika kalo baca pun taw.. sape sy nak taw soklan kat sana, cuma SEANDAINYA saje ada soklan gitu, apa jawapan kamu..?? SEANDAINYA ye..
      pada 10hb Disember pukul 8.31 ptg · 
    • Adam Kamal eh eh..dah mula kaedah tuduh-menuduh, sesat menyesat pula dah..saudara dan saudari ini wakil dari Tuhan ker? kelakar betul la orang yang comment dalam post ini..sesuka hati jer nak kata anak haram setan la, brainwash la..macam-macam.. :)
      pada 10hb Disember pukul 8.32 ptg · 
    • Ukhwah Muslimah ‎"Saya tegaskan sekali lagi bahawa perpaduan akan tercapai jika semua pihak menerima Islam sebagai asas dan al-Quran sebagai panduan. Alangkah sedihnya di dalam mencari penawar terhadap perpecahan ummah ini, ramai yang masih meraba-raba dalam kegelapan, mencari cahaya sedangkan di tangan sendiri sudah ada lampu suluhnya..."

      Ucapan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Balai Islam, 17 Mac 2011.

      Subhanallah ! Allahu Akhbar..
      pada 10hb Disember pukul 8.33 ptg ·  ·  1
    • Fasriana Hashim susah ler cakap dgn org suka copy paste tapi cam tong kosong.. aku ingat aku follow ko ler BED..!
      pada 10hb Disember pukul 8.33 ptg ·  ·  2
    • Atika Murni Zulfikar PERGI KE PEKAN SINGGAH KE KUALA LIPIS, ANTA MEMANG PANDAI DALAM HAL INI, ANA TAK TAHU MAKNA TIPIS, SUDAH2 LAH ITU INFO ANTA,PENING ATI**.
      pada 10hb Disember pukul 8.34 ptg ·  ·  1
    • NeNek Petani blaja dgn org jahil agama mmg konpem sesat... btol laa apa nenek ckp.. oh ye,.. nenek nasihat jgn jd sesat,.. bukan kamu dh sesat... aikk.. dh tuduh2 pula dia ye..
      pada 10hb Disember pukul 8.34 ptg ·  ·  3
    • Muhammad Harith Alif Langsung tak dak usaha nak gubal dan kaji tetiba kata tak mampu. Macam suruh hang amik sepak penalti la tapi hang kata kat coach tak mampu baik hang berenti ja main bola jadi budak kutip bola lagi baguih. Bagi org yg mampu ja main . Kpd puak UMNO tolong sat nasihat najib sat bab hukum hudud, kalau tidak ada la saham sama.


No comments:

Post a Comment