Wednesday, 14 December 2011

DEBAT HUDUD PAS YANG PANJANG 14

  • Adam Kamal alamak..saya rasa contoh yang saya berikan disalaftafsirkan..tak sangka, ada orang lebih arif tentang hukum hakam dalam contoh yang saya berikan..alhamdulillah..inilah kefahaman yang sebenarnya dalam agama Islam..Islam adalah agama rahmat..memaafkan lebih mulia daripada kita membalas segala perbuatan yang dilakukan oleh si pencuri (atau mereka yang melakukan kejahatan terhadap kita)..konsep ini, sudut ini tidak diberi perhatian yang lebih oleh kebanyakan orang di kalangan kita..sudut menghukum, bukanlah perkara utama, ia merupakan perkara terakhir dalam menyelesaikan sesuatu masalah atau perkara..memaafkan, adakah itu lebih mulia? :)
    15 jam yang lalu · 
  • SuLie Winter cerita ape yg titik2 ni... nak nyampok... ekekekekek
    15 jam yang lalu · 
  • SuLie Winter wak dol mana...?? tdo dah ke..??
    15 jam yang lalu ·  ·  1
  • Mohd Terpuji ade lagi encik adam kamal kat sini ye...memaafkan lebih baik...menghukum tidak pula salah...kita kat sini terima dengan lapang dada.
    14 jam yang lalu ·  ·  1
  • Iman Saril ‎[0:1:tulis disini]
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar boleh masuk reply's believe its or not ni...
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar ‎[0:1:Khaulah Al Azwar seorang pejuang Islam]
    14 jam yang lalu · 
  • Siti Nur Syuhada AdDa taw x pa~~~~~~ ish3,, xmo gado2.... bkn dapat ap pon...
    14 jam yang lalu · 
  • Re An fuuh...seribu lbeh komen...pcah recod ni
    14 jam yang lalu · 
  • شهداء الثاوفوننيس tmbhlah lgi...
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar Khaulah Al Azwar budak baik
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar hee..
    14 jam yang lalu · 
  • Re An x taw nk komen pe
    14 jam yang lalu · 
  • Wan Martillo tambah lagi jadi sejuta!!.. comment!!!
    14 jam yang lalu · 
  • Afiq Apex ccccooobbbbaaaannn
    14 jam yang lalu · 
  • شهداء الثاوفوننيس haahahahah...trosskan..
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar Khaulah Al Azwar budak baik
    14 jam yang lalu · 
  • Nur Uwais Al Qarni lagha
    14 jam yang lalu · 
  • Re An dulu salu gak komen tgok pbincangan adam kamal ngn khalifah alam maya
    14 jam yang lalu · 
  • Siti Nur Syuhada AdDa Khaulah Al Azwar
    14 jam yang lalu ·  ·  1
  • Afiq Apex dduuggaaannn
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar ini bukan dugaan tapi betol2
    14 jam yang lalu · 
  • Siti Nur Syuhada AdDa Afiq Apex
    14 jam yang lalu · 
  • Afiq Apex kenpa Siti Nur Syuhada AdDa kamu lapar ke???
    14 jam yang lalu · 
  • Siti Nur Syuhada AdDa emmm,,lapaq gak r... jom mkn..
    14 jam yang lalu · 
  • شهداء الثاوفوننيس heehh..
    14 jam yang lalu · 
  • Afiq Apex jom mkn sate???hehehehehe
    14 jam yang lalu · 
  • Siti Nur Syuhada AdDa jom,,,kat mana???ampa p order lu,,satg km p..hehe..~
    14 jam yang lalu · 
  • Khaulah Al Azwar ‎~ALLAH boleh mncampkkan kesdihan dlm diri insan tanpa mengira siapa insan itu.Kdg2 dia org besar,kdg2 dia org kecil,kdg2 dia rakyat jelata,kdg2 dia raja.Kdg2 kesedihan dtg dlm diri insan & dia tdk tahu mengapa dia bersedih.Apabila kesedihan dtg,manusia mula rungsing & mncari jalan bagaimana utk mnghilangkn kesedihan serta dukacita dlm kehidupan.Ramai org menemui & mncari ALLAH ketika dia bersedih.Tdk ramai org mncari ALLAH ketika dia gembira.Walau kita tdk disuruh mncari sedih tp sedih dpt membawa kita berjumpa ALLAH.Ramai org yg tdk pernah kemasjid tp pergi kemasjid krn ada peristiwa yg mndukacitaknnya.Ramai org sombong mnjadi tawadhuk kpd ALLAH krn peristiwa yg mndukacitaknnya.Sesombong mana pn sseorg ,jika terus mnimpa peristiwa2 yg mndukacitakn dia akn mnyebut : “ Ya ALLAH kesianlah padaku.” ~.
    14 jam yang lalu ·  ·  1
  • Siti Nur Syuhada AdDa Khaulah Al Azwar,,jom p makn sate... Afiq Apex nk blanja...~~
    14 jam yang lalu · 

No comments:

Post a Comment