Wednesday, 14 December 2011

DEBAT HUDUD PAS YANG PANJANG 07

  • Isnin pada pukul 11.52 pagi · 
  • Tuan Amdk <--- saya masih ahli umno . tapi tak sokong umno..kikiki..
    Isnin pada pukul 11.53 pagi ·  ·  8
  • Seif Khales brita baiknya,, ramai org kat luar sana cam AMDK.. kih3
    Isnin pada pukul 11.54 pagi ·  ·  1
  • MJeeng Husnie setiap undi akan dipersoalkan diakhirat
    Isnin pada pukul 11.55 pagi ·  ·  1
  • Seif Khales hai CR~
    Isnin pada pukul 11.57 pagi · 
  • Danial Azamuddin Khairud-din berita baiknya, ramai yg berfikiran mcm ak
    Isnin pada pukul 11.59 pagi melalui mudah alih · 
  • Nur Uwais Al Qarni ‎...
    Isnin pada pukul 12.01 ptg · 
  • MJeeng Husnie berita buruk lah tu..bukan baik..
    Isnin pada pukul 12.02 ptg ·  ·  3
  • Tuan Amdk Kalo ikut pemikiran kamu hudud tangguh dulu n tutup aurat pun tangguh dulu.. hua hua hua..
    Isnin pada pukul 12.04 ptg ·  ·  5
  • Danial Azamuddin Khairud-din and sapa2 yg rajin, pi la korek balik apa yg ak post. Baca betul2 dan klau lagi rajin, pi la buat research dan buat cross-reference dng post ak. Nescaya korang pasti akan faham kenapa ak tulis mcm tu. Slagi korang tk faham dan prejudis dngn post ak, takda makna ak nak terus berbincang dngn golongan yg suka menghentam, walaupun kononnya atas nama agama. Waallahualam.
    Isnin pada pukul 12.05 ptg melalui mudah alih ·  ·  1
  • Adibah Syahirah Suhaimi ‎--> nk korek balik, tp loading lmbat...
    Isnin pada pukul 12.06 ptg · 
  • Ukhwah Muslimah sapa yg sayang agamanya...rasanya ayat2 AL-QURAN semalam yg dh d pos dh menunjukkan AL-QURAN itu BENAR...
    Isnin pada pukul 12.06 ptg ·  ·  3
  • Nur Uwais Al Qarni islam akan kembali asing..so beruntungla org2 y asing..(betulkan,lau salah tlg betulkan)...da bace da..standard la akhir zaman y pertahan perkara haq xramai,ramai bangkang ad la..tp kamu xbangkang cuma kate tangguh dl an..faham2..
    Isnin pada pukul 12.07 ptg ·  ·  1
  • Ukhwah Muslimah ‎''ADAKAH PERLU BAGIKU MENDAPATKAN HUKUM YANG LAIN SELAIN DARIPADA HUKUM ALLAH,SEDANGKAN DIA(ALLAH) MENURUNKAN AL-QURAN KE ATAS KAMU SECARA TERPERINCI''-(SURAH AL-AN'AM:114) <------- berimanlah pada KITAB...tak percaya lg yg AL-QURAN itu BENAR dan MUKJIZAT....ini lebih BENAR,NYATA DAN FAKTA dri undang2 manusia...
    Isnin pada pukul 12.09 ptg ·  ·  2
  • AiNee Adilah kalu btul2 sk0ng n rse wjib hukum Allah niy d'laksnakn,,xkn tmbul p's0aln dn p'soalkn blik..hukum niy ad dlm al-quran,s0 ap nk d'bmbngkn?i'Allah,Allah akn p'mudhkn p'kara yg baek sbgini..
    Isnin pada pukul 12.17 ptg ·  ·  1
  • Danial Azamuddin Khairud-din satu lagi, ayat al-quran tu memang tepat, tapi kenapa masih ramai ulamak berbeza pendapat tentang maksudnya? Even hudud pun ramai ulamak yg mempunyai pendapat yg berbeza-beza. Kenapa ijtihad imam syafie rhm berbeza-beza mengikut tempat?
    Isnin pada pukul 12.20 ptg melalui mudah alih · 
  • Abdul Rahman Wahab macam dikata...kalau taknak laksanakan...jangan halang orang lain laksanakan...

    sama la macam kalau tak mampu nak buat kerja ma'ruf dan cegah kemungkaran...jangan halang pulak orang lain yang mampu nak buat kerja ma'ruf dan cegah kemungkaran...

    kalau taknak pada hudud...kita dok diam2 sudah...bimbang makin banyak pertikaian...makin jauh pergi...makin rosak aqidah...dalam sedar atau tak....
    Isnin pada pukul 12.26 ptg ·  ·  2
  • Abdul Rahman Wahab aku tak solat kerana kejahilan aku sendiri....fasiq
    aku tak solat kerana aku rasa solat tu tak bagi manfaat apa2...KAFIR
    Isnin pada pukul 12.27 ptg ·  ·  2
  • Abdul Rahman Wahab kelantan dah sedia nak laksanakan hudud....apa kata kita sokong penguasa kat sana laksanakan...
    banyak kaum yang ada kat kelantan...jangan kata melayu,cina,india,orang asal...bangla,nepal,siam pun ada....
    jadi kita tengok jelah keberkesanan hudud ni kat sana...tupun kalau diluluskan oleh kerajaan pusat untuk dilaksanakan kat sana...
    Isnin pada pukul 12.31 ptg ·  ·  1
  • AiNee Adilah oo,,ad ulmak yg brbza pndpat,s0ry ye, 2 sy xthu la plk..ad rupanya,mngkin ulmak trsbut d'pngruhi 0leh byk pihak,,i2 smua d'luar pngethuan kte,,mengenai imam syafie 2,,tnye lh kpd 0rg yg lbih arif,mngkin sy xlyk lg utk prs0aln yg sbgni
    Isnin pada pukul 12.32 ptg ·  ·  1
  • Abdul Rahman Wahab WALLAHUA'LAM (^_^)
    Isnin pada pukul 12.32 ptg · 
  • Nur Uwais Al Qarni yes sokong n bg jela pd y dah sukarela nak mulakan..
    Isnin pada pukul 12.34 ptg · 
  • Abdul Rahman Wahab tapi kalau kerajaan pusat luluskan kelantan laksanakan hudud....saya nak cari sorang zaujah orang sana...nak dok sana jugak (^_^)
    Isnin pada pukul 12.36 ptg ·  ·  1
  • Adam Kamal perjuangan untuk melaksanakan hudud bukan atas nama parti (PAS atau UMNO atau mana-mana parti politik yang lain), saudara Abdul Rahman..berjuanglah atas nama Islam..jangan 'cari' hudud atau Islam dalam parti politik..salah namanya tu..sekiranya sesuatu parti itu melakukan kesalahan, kita wajar menegur sesuatu parti itu..jangan jadi macam pak turut, ibarat lembu kena cucuk hidung saja..'berkiblat'lah dengan nama Islam.. :)

No comments:

Post a Comment